Научете как да си създадете постоянна грижа за косата, за да поддържате здрав скалп, като се борите с пърхота със Selmax®.

2:30 минути за четене

Когато става въпрос за поддържане на скалпа ви здрав, докато се борите с пърхота, няма универсално решение. Нуждаете се от продукти като шампоани против пърхот, които са подходящи за вас, използвани с честота, която ви помага да постигнете целите си. За да предотвратите и въздействате на симптоми като сух и сърбящ скалп, започнете с продукти, които съдържат одобрени в ЕС ефективни активни съставки за борба с пърхота като салицилова киселина, каменовъглен катран или селенов сулфид. При евентуална липса на ефект, потърсете продукти с активни съставки, които отговарят на вашия индивидуален тип коса и проблеми. Въпреки че, може да има някои опити и грешки при намирането на шампоан, който работи добре за вашия скалп, шампоаните Selmax® със селенов сулфид са много добро начало, тъй като са ефективни, широко достъпни и се понасят добре от повечето хора.

Суха коса

Ако имате суха коса, дерматолозите препоръчват съчетаване с други продукти за грижа за скалпа, като овлажняваща маска за скалпа , която може да помогне за успокояване и подхранване на скалпа с естествени съставки. В допълнение, използвайте за косата си меки стилизиращи продукти с по-малко изсушаващи съставки. Полезно е да поставяте и балсам в дните, когато не използвате шампоан Selmax®.

ОПИТАЙТЕ SELMAX® GREEN SOOTHING DUAL ACTION – УСПОКОЯВАЩ ШАМПОАН ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ КОСА

Мазна коса

Ако имате мазна коса, може да се наложи да миете косата си по-често, евентуално всеки ден, както и да пропуснете балсама. Ако вашите продукти за коса,които използвате са склонни да се натрупват, помислете за добавяне към рутинната си грижа от време на време шампоан за по-дълбоко почистване.

ОПИТАЙТЕ SELMAX® BLUE DEEP CLEANSING DUAL ACTION – ДЪЛБОКО ПОЧИСТВАЩ ШАМПОАН ПРОТИВ ПЪРХОТ, ЗА НОРМАЛНА И СКЛОННА КЪМ ОМАЗНЯВАНЕ КОСА

Сърбящ скалп

Ако вашите продукти за коса, които използвате са склонни да дразнят скалпа ви, преминете на продукти с натурални съставки. Помислете за добавяне към вашата постоянна грижа за косата на шампоан, който осигурява незабавен нежен охлаждащ ефект и намалява сърбежа, както и въздейства благоприятно върху излишния себум, почиства косата и скалпа като ги заздравява.

ОПИТАЙТЕ SELMAX® BLUE DEEP CLEANSING DUAL ACTION – ДЪЛБОКО ПОЧИСТВАЩ ШАМПОАН ПРОТИВ ПЪРХОТ, ЗА НОРМАЛНА И СКЛОННА КЪМ ОМАЗНЯВАНЕ КОСА

Намерете подходящата комбинация! Точно, както искате разнообразие във вашата рутина , редуването на вашите продукти за грижа за косата може да ви помогне да останете балансирани и да извлечете максимума от тях. В началото не можете да използвате шампоан против пърхот само веднъж или два пъти и да очаквате трайно решение – трябва да го превърнете в постоянна част от рутината си за дългосрочни резултати.

Ето няколко съвета за комбиниране и редуване на вашите продукти за грижа за косата:

Ако имате любим ежедневен шампоан, опитайте да го замените с шампоан против пърхот поне веднъж седмично.

Ако активно се опитвате да предотвратите пърхота, използвайте ефективен и доказан продукт за борба с пърхота два пъти седмично или според указанията на вашия фармацевт или дерматолог, като например един от видовете шампоани Selmax®, който е по-подходящ за вашия проблем.

При обостряне, също можете да опитате една от двете ни опции с максимална сила.