Научете за най- ефективните активни съставки, които се съдържат в шампоаните против пърхот

1:30 минути за четене

Пърхотът засяга предимно скалпа, като причинява сърбеж, сухота, лющене и страховитите люспи. Докато пърхотът може да бъде неудобен и смущаващ, добрата новина е, че той не причинява сериозни вреди и е лесен за контролиране.

Шампоаните против пърхот невинаги имат добра репутация. Единствената най-важна съставка в шампоана срещу пърхот е активната съставка, която съдържа. Тя има пряк биологичен ефект върху скалпа и повлиява основното състояние. От нея зависи колко добре ще действа шампоанът, как ще се отрази на скалпа и косата, както и дали предразполага към нежелани ефекти. Според Световната асоциация на дерматолозите при избор на шампоан против пърхот, потребителите трябва да бъдат практични и първото, което трябва да проверят е съдържанието на доказани активни съставки за контролиране на пърхота.

На основата на неоспорими доказателства от клинични проучвания, систематичен преглед и практически опит, като първа линия за контрол на пърхота, медицинските специалисти в света широко използват шампоани, съдържащи активната съставка селенов сулфид. Емблематични марки шампоани против пърхот с формула, съдържаща селенов сулфид не без основание са се превърнали за дерматолозите в световен „стандарт“на терапията на пърхота.

За да контролирате пърхота си, търсете продукти с тези активни съставки в шампоан против пърхот:

Селенов сулфид – статус на специализиран дерматокозметитичен продукт с 1% съдържание на селенов сулфид и лекарствен продукт с 2.5% съдържание на селенов сулфид

Каменовъглен катран – статус на козметитичен продукт

Салицилова киселина – статус на козметитичен продукт (до определена концентрация)

Кетоконазол – статус на лекарствен продукт без лекарско предписание

Selmax® със съдържание на селенов сулфид 1%, e модерно, дерматологично тествано и ефективно решение на проблемите на косата и скалпа, специално разработен върху доказана формула, издържала изпитанието на времето. Ефективността на Selmax® се дължи на активната му съставка, която премахва не само видимия пърхот, но и причината за появата му. Шампоаните Selmax® ефикасно побеждават дори и най-упорития пърхот като се борят с трайното отстраняване на проблема, а не са просто временно решение. Премахват видимия пърхот още след първата употреба.

В 99% потребителите на формулата на Selmax® са доволни от резултата: без сърбеж, без люспи, без притеснения. Това прави Selmax® доказана, практична и масова алтернатива за ефективен контрол на пърхота. Той е ефективен за облекчаване на повечето симптоми на пърхот, когато го използвате поне два пъти седмично. Други показания, при които може да бъде ползван шампоана Selmax® след консултация с дерматолог са: мазна себорея и микоза.

ОПИТАЙТЕ SELMAX® GREEN SOOTHING DUAL ACTION – УСПОКОЯВАЩ ШАМПОАН ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ КОСА

ОПИТАЙТЕ SELMAX® BLUE DEEP CLEANSING DUAL ACTION – ДЪЛБОКО ПОЧИСТВАЩ ШАМПОАН ПРОТИВ ПЪРХОТ, ЗА НОРМАЛНА И СКЛОННА КЪМ ОМАЗНЯВАНЕ КОСА

Масово рекламираните ежедневни шампоани са със статус на козметика и съдържат Пироктон оламин. На разположение са и шампоани със съдържание на Циклопирокс оламин и Климбазол.