SELMAX CLINIC EDUCATION

Добре дошли в SELMAX CLINIC, вашият източник на знания за грижа за скалпа. Каква е разликата между пърхот и сух скалп? Работи ли шампоанът против пърхот? Искате ли да научите повече? Независимо дали имате тези или други основни въпроси относно пърхота или искате да научите повече за това как работят нашите продукти, за да облекчат симптомите на пърхота, ние ще се опитаме да ви отговорим. Ще получите професионални и практични съвети и ресурси, за да останете без пърхот.

Често задавани въпроси

Какво е пърхот?

Пърхотът е често срещано заболяване на скалпа, което се появява, когато мъртвите кожни клетки се скупчат и се отделят от скалпа, образувайки люспи. Малко количество лющене е нормално, но някои хора изпитват сърбеж, зачервяване, лющене и дразнене. Пърхотът може да варира в тежест, като се влошава през зимата и при стрес.

Какво причинява пърхота?

Няколко фактора могат да допринесат за появата или увеличаването на пърхота, включително възраст, пол, сезон и съществуващи условия.

Може ли пърхотът да се излекува?

Пърхотът не може да бъде излекуван, но симптомите му като цяло могат да бъдат контролирани със специализирани шампоани. Повечето хора се нуждаят от повторно или дългосрочно, последователно лечение. Selmax® помага за контролиране на пърхота чрез мощно облекчаване на симптомите като лющене и сърбеж.

Какво представляват "люспите"?

Люспите са струпвания от мъртви кожни клетки, които се групират, преди да се отделят от скалпа. Лющенето обикновено се свързва със свръхпроизводството на кожни клетки.

Колко често се среща пърхотът?

Ако страдате от пърхот, не сте сами – пърхотът се среща при 15-20% от населението, обикновено по всяко време от пубертета до около 40-годишна възраст.

Ще изчезне ли пърхотът, когато остарея?

Пърхотът обикновено достига своя връх около 40-годишна възраст и след това може да утихне.

Как мога да контролирам пърхота?

Търсете продукти против пърхот, съдържащи ефективни и проверени във времето активни съставки за контролиране на пърхота:
– Шампоани, съдържащи каменовъглен катран
– Шампоани, съдържащи салицилова киселина
– Шампоани, съдържащи селенов сулфид
– Шампоани, съдържащи кетоконазол

Какви са рисковите фактори за пърхот?

Почти всеки може да получи пърхот, но някои фактори могат да ви направят по-податливи:
Възраст: Пърхотът обикновено започва в млада възраст и продължава до средна възраст.
Стрес: Тъй като стресът влияе върху цялостното ви здраве, той може да ви направи по-уязвими към редица състояния, включително пърхот.
Пол: Научете повече за разликите между мъжете и жените по отношение на пърхота.

Откъде мога да закупя Selmax® ?

Специализираните дермокозметични шампоани против пърхот Selmax® могат да бъдат закупени свободно от нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН и в по-добре заредените аптеки и дрогерии в страната, заради възможността да получите компетентна и професионална информация от медицински специалист.

Можете да закупите продукта, от който се нуждаете в нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН или в по-добре заредените аптеки и дрогерии в страната.